mandag den 16. november 2009

Det er slutningen af forhuden, som vi kender det

En anden C - omskæring - ser ud til at blive lagt til "Undgå, være trofaste og Condomise" forebyggelse af hiv-kampagner efter afgørende beviser frem i denne uge at fjerne en mands forhuden kan halvere sine chancer for at fange HIV.

To kliniske forsøg, i Uganda og Kenya, har bekræftet tidligere sydafrikanske forskning i den beskyttende effekt af omskæring.

Nyheden er blevet udråbt som en af de mest betydningsfulde gennembrud i kampen mod hiv i mange år, med potentiale til at forhindre millioner af nye infektioner.

Omskæring som en forebyggende foranstaltning er ikke en del af den sydafrikanske regerings udkast til strategiplan om hiv / aids, selv om aids-eksperter forventer, at dette nu til at ændre sig hurtigt.

Vejen er åben for regeringer og finansieringskilder til udrulning masse omskæring kampagner og flere af de største donor organisationer, der siges at være at se på at yde finansiering.

Ingen afrikanske land har endnu ikke vedtaget masse omskæring som en politik, selv om flere lande har diskuteret foranstaltningen. Og nogle, som Kenya, har skabt opgave hold til at tackle gennemførelse.

Swaziland har "omskæring søndage" for at tilskynde mænd til at gennemgå operationen.

Den kenyanske og ugandiske kliniske forsøg, var henlagt tidligt, efter indledende undersøgelser konstateret, at omskæring var så sikker og effektiv, at det ville være uetisk ikke at tilbyde operationen til uomskårne kontrolgruppen.

I 2005 blev en lignende retssag i Sydafrika's Orange Farm blev også stoppet af etiske grunde, efter at den findes på mindst to tredjedeles reduktion af nye hiv-infektioner blandt omskårne mænd. Forskning i, om omskæring også beskytter kvinders seksuelle partnere fra HIV-smitte er i gang, selv om der er indirekte bevis for, det vil.

Mandlig omskæring som en offentlig sundhed foranstaltning har været kontroversielt, idet nogle hævder, at det er lemlæstelse. Der er også bekymring for, at omskårne mænd kan udøve mere risikable køn ud af over-tillid, og at omskæring kan være kulturelt upassende.

Men studier i Afrika viser de fleste mænd ville have den operation som beskyttelse mod hiv, selvom omskæring ikke er en del af deres kultur.

Anthony Fauci, direktør for det nationale institut for allergi og smitsomme sygdomme, som førte tilsyn med den nyeste forskning, sagde, at der ikke synes at være en betydelig stigning i risikable sex blandt omskåret mænd, selv om dette vil fortsat blive overvåget. Som omskæring giver kun delvis beskyttelse, mænd og deres partnere, er stadig opfordres til at praktisere sikker sex, især af kondomer.

"Disse data vil sætte nogle folk på stedet," siger Harvard-forsker Daniel Halperin, som har været fortaler for at udvide omskæring i flere år. "Svaret fra de internationale organisationer og donorer vil være afgørende. Mange mennesker var dybest set, at man skubber den Orange Farm data og sige, lad os se, hvad Uganda og Kenya show. Det er nu vist sig at være mindst 50% til 60% effektiv. I betragtning af hvor mange mennesker dør af denne sygdom, at der er et ret stærkt resultat. Omskæring tjenester skal stilles til rådighed, sikker og billig.

"Det ideelle scenarie nu ville være en stigning i mandlig omskæring og et fald i samtidig seksualpartnere, formentlig de to stærkeste ting, der påvirker spredningen af hiv, sammen med en konsekvent brug af kondom."

I den kenyanske forsøg, der omfatter 2 784 mænd, omskæring mindsker deltagernes risiko for at fange HIV med 53%. I den ugandiske forskning var der 48% færre blandt de 4 996 deltagere.

Den beskyttende effekt er et resultat af fjernelsen af slimhinden inderbeklædning af forhuden, som er langt mere sårbare over for hiv-smitte end vaginale slimhinder. En omskåret penis giver også et behageligt miljø for andre seksuelt overførte sygdomme, som igen giver en portal ind i kroppen for hiv.

Udfordringen bliver nu at være at sprede nyheden blandt mænd og deres partnere, og til at gennemføre sikker masse omskæring kampagner. En fare er, at mænd kan bruge ureguleret og risikofyldte omskæring udbydere, såsom "indledningen" skoler.

I Sydafrika er den mest almindelige metode til at bruge pincet og saks til at skære ud for uønsket stykke hud. Såret er cauterised og hæftet med opløse tråd, og helbredelse tager, højst seks uger.

Proceduren er ofte udføres under lokalbedøvelse sprøjtes ind i roden på penis.

Men der er en stigende forskning i andre teknikker, herunder "blodløse" procedurer, hvor forhuden er holdt fast i en klemme i flere dage, indtil de blod-hungrende hud dør og falder ned. Ufrivillig erektion kan dog gribe ind med den procedure, mens de forskellige former for klemme skal være dimensioneret, så de passer det enkelte menneske.

Andre muligheder, der undersøges, er kirurgisk lim snarere end syning, fordi det er hurtigt og potentielt mindre sårbare over for infektioner. Imidlertid kunne det meget selvklæbende lim føre til alvorlig - og potentielt permanente - problemer, hvis der anvendes et uheld til den forkerte områder.

Omskæring: A History of the World's mest kontroversielle Surgery