tirsdag den 31. august 2010

En ny undersøgelse viser næsten en fjerdedel af Couples Met Online


af Jennifer LUDDEN

Venner har længe været samfundets top matchmakere, med hjælp fra forældre og kollegaer. Men de er alle at tabe terræn til Internet. En ny undersøgelse fastslår, at næsten en fjerdedel af par mødt på nettet, og forudser, at internettet snart kan blive nr. 1 måde amerikanerne at finde en makker.

Michael Rosenfeld fra Stanford University, siger teknologi har ikke rystet op dating scene så meget siden opfindelsen af telefonen, men selv det kan ikke sammenlignes.

"Den telefon har gjort det lettere at være i kontakt," siger han, "men kun for alvor med de personer, du allerede vidste. Du ville ikke tage telefonen og ringe nogen du ikke kender. Det ville være akavet. "

Men Rosenfeld's undersøgelse, præsenteret på American Sociological Association's årlige møde, finder der forbinder online er oftest helt fremmede - ikke engang venners venner.

Selvfølgelig, siger New York psykolog Nicole Adams hun bruger online dating sites, netop fordi de afslører en hel del oplysninger om disse fremmede.

"Niveau for indkomst, livsmål, interesser, kan lide, ikke kan lide," siger hun. "Du ønsker også at luge de virkelige skøre mennesker, i mangel af et bedre udtryk."

Adams er 35 og har været dating på nettet, og går gennem en skilsmisse. Sure, siger hun, folk bruges til at stole på familie og venner til at overveje alle hendes præferencer og komme op med en god match.

"Men ingen virkelig, virkelig ved, hvad jeg gerne, undtagen mig," siger hun.

Adams værdsætter at kunne nå ud til mennesker, hun aldrig havde støder på i sin egen sociale kredse, og i virkeligheden, forskning fastslår, at nettet er mere tilbøjelige til at forbinde mennesker fra forskellige religioner og etniciteter.

Så Adams siger, at der er dette meget praktisk aspekt: Web dating sparer en masse tid. Hvis hun lever op til nogen gennem venner eller familie, selv om gnister flyver ikke Adams siger hun mere tilbøjelige til at lide gennem et par flere datoer og lad dem forsigtigt ned.

»Der dating, behøver du ikke noget af det pres," siger hun.

Ingen kemi? Intet problem.

"Det er ligesom, 'Næste! Tak en meget, det har været virkelig. " "

Av.

Men jo mindre pulje af potentielle partnere, kan de mere vigtige disse Web kontakter. Rosenfeld fundet en kæmpestor 61 procent af samme køn mødes online.

"Så internettet er en ven til alle, der er på udkig efter noget, der er svære at finde," siger han. "Og det er sandt uanset om du er på udkig efter dele til en '57 Chevy, eller en partner, som har nogle attributter, der er ualmindelige."

En nylig Duke University undersøgelse konstaterer, at online daters er uforholdsmæssigt hvide og veluddannede, dels fordi færre mindretal har computere i hjemmet. Men denne undersøgelse også forudsiger Web dating vil fortsætte med at vokse i takt med online-adgang udvider, og vellykket par sprede ordet.

Rosenfeld siger det hele lempelse en social stigmatisering.

"Det plejede at være, at folk, der mødte online havde en særskilt historie, de troede var mere spiselig," siger han. "Det virkede lidt lurvet og usømmelig, og for nogle grund til at mennesker bruges til at synes, at det var mere retskaffen at sige, 'Jeg mødte dem i en bar." "

Barer, ved den måde - sammen med restauranter og andre offentlige områder - er stadig den tredje mest sandsynlige sted for par at mødes. Men Rosenfeld siger, når du taler med folk, viser det sig, mange mødte der efter første støde hinanden online.

Website wedstrijden pati�nten met geestelijke gezondheidszorg profs