onsdag den 3. februar 2010

The Dance


En mand blev samle brænde i skoven, da han så en smuk pige i en lysning. Hun var slank som pil, så frisk, som morgendug, hendes hår var langt og fint, og hun bar en hvid kjortel, men hun havde ikke noget på hendes fødder. Og hun dansede.

Manden stod naglet til, at se dansen. Hun virkede i første omgang ikke til at se ham, dans nu lidt tættere på ham, nu lidt længere væk. Til sidst hun så op på manden og deres øjne mødtes et øjeblik, og hun syntes at komme et skridt tættere på ham, da hun dansede. Hun så igen, og manden troede at se et smil på hendes ansigt, og han gik hen imod hende. Men hun dansede længere væk, og han standsede.

I lang, mens han ventede, men det gjorde hun ikke se tilbage og så begyndte han at gå hen imod hende, men igen, hun dansede, og jo hurtigere han gik den videre syntes hun fra ham, indtil han løb, og da han løb , hun syntes at forsvinde, og søg så han kunne, kunne han ikke finde hende igen.

Tilbage i landsbyen manden fortalte sin historie, og hver mand gik til de glade for at se den unge pige, at se hende danse, og de altid blev forelsket i hende. Altid hun syntes at smile og invitere dem, og altid de jagede hende, og altid hun forsvandt.

En dag jægeren kom til skoven, var han på sporet af en hjort. Da han hjemsøges af rådyr han pludselig så pigen danse. Han standsede og betragtede hende et øjeblik, men rådyr var ved at blive længere væk, så han gik videre, og han ikke se tilbage.

Nogen tid senere jægeren var igen i skoven, denne gang var han på sporet af en orne. Igen pigen syntes, danse tættere denne gang. Igen holdt han op, og da han kiggede hun så på ham med antydningen af et smil. Men vildsvinet var ved at blive væk, så han nikkede kort og gik videre.

Som jæger - løb - lukket på vildsvin, den smukke pige ud foran ham, endnu tættere end før. Deres øjne mødtes, men han løb forbi hende, og i øjenkrogen syntes han at se hende danse stoppe et øjeblik, som han forlod.

Tiden gik. Jægeren kom til skoven for at samle træ til at gøre sine pile. De danser syntes, længere væk end før, og denne gang han stoppede for at se hende. Hun dansede hen imod ham, skridt for skridt rykker tættere, nu ser på ham, nu søger væk, nu smilede til ham, nu ligeglade. Han gik hurtigt hen imod hende, og hun syntes at vente et øjeblik, men da hun dansede et par skridt væk. Han standsede, vendte sig og gik bort.

Jægeren kom tilbage til skoven hver uge. Og hver uge, han så hende danse for et øjeblik, og hver uge, da hun dansede hen imod ham, gik han hen imod hende, og han syntes at komme endnu tættere, men hun dansede, og han har forladt. Han jagtede de hjorte og vildsvin, men han gjorde ikke jagte de danser.

En dag jægeren kom til skoven, og når de danser så på ham, fordi det var godt at være en mand i live i skoven på en smuk dag og for at se en smuk pige dansede, smilede han en bred glade smil. Pigens øjne blev bredt som en hind, hun frøs og kiggede ned sky. Da hun så op, han var der, det smil blidere nu. Han nikkede til pigen og venstre.

Nogle dage senere jægeren kom igen ind i skoven, men denne gang var han ikke alene. En Huntress var ved hans side. De danser syntes, hendes øjne udvidet, forvildet og forvirret. Hendes dans tog en mere hektisk hastighed. Men jægeren var ikke søger, han var at se på Huntress. Danseren fulgte dem hele vejen til kanten af skoven, og aldrig så snart havde jægeren se tilbage.

Jægeren kom tilbage til skoven, alene i næste uge, og de danser virkede triste og bekymrede på hendes bevægelser, så han så på hende og smilede, og denne gang er hun smilede tilbage. Han begyndte at vende hjemover, men de dansende øjne blev hele igen, så vendte han sig til at se på hende. Hun dansede meget tæt på ham nu, et skridt fremad, et skridt til siden, et skridt fremad. Jægeren smilede forsigtigt igen og igen vendte til at forlade. Og nu syntes at det var ham, der blev danset, og at hun var efter hans dans.

De dansede gerne dette for, hvad syntes i lang tid. Og nu var de næsten rørende. Jægeren rakte hånden ud mod pigen, og hun tog hans hånd, og de fortsatte med at danse, hånd i hånd.