søndag den 23. januar 2011

Har du en Dating Addiction?


Af Steve Penner

Overalt jeg tænder fjernsynet disse dage ser jeg Dr. Drew Pinsky dukker op diskutere en form for afhængighed eller en anden.

Dr. Drew, som han kan lide at blive kaldt, er vært for "Celebrity Rehab"-serien på VH1. Nu i sin tredje sæson, er showet fokuserer i øjeblikket på otte såkaldte berømtheder, der angiveligt har en sex afhængighed.

I tidligere sæsoner Dr. Drew har fokuseret på celebs med alkohol og narkotika afhængighed. Han er en selvstændig roste "afhængighed ekspert", og på en nylig talkshow han blev spurgt, om folk kunne være afhængige af næsten alt. Dr. Drew's svar var, at han definerer begrebet "afhængighed" som en kompulsiv brug af stort set alt, hvad der forårsager skade på ens personlige liv, karriere eller sundhed.

Det bringer mig til en afhængighed, som jeg synes er meget reel: "dating afhængighed," og det er ikke at forveksle med sex afhængighed.

Som ejer af dating service LunchDates i 23 år, så jeg mange singler, som jeg ville klassificere som værende afhængige af dating. Disse var mennesker, der var konstant søger at opfylde den perfekte person, følelsen af, at der altid er nogen derude, der er lige lidt bedre end den person, at han eller hun måske i øjeblikket være dating. Efter et stykke tid, blev mange af dem afhængige søgningen selv.

Jeg ved, jeg har tidligere sagt, at finde nogen til at have en langsigtet relation med (og måske til at gifte sig) er et tal spil, og man skal møde så mange mennesker som muligt.

Men problemet i dag er, at eftersom der er så mange enlige, fraskilte, og enke mennesker i dating verden, og på grund af forekomsten af matchmaking og online dating-tjenester, sammen med diverse aktiviteter rettet mod singler, kan praktisk taget alle sætte sig i en stand til at opfylde og dato flere anerkendte mennesker i en uge end en person et århundrede siden, kunne have mødt i et år!

Derfor, da det er så nemt at i det mindste få første datoer i dag, er det blevet stadig lettere for folk at blive afhængige af hele dating-processen.

Hvilken type person tendens til at blive en dating narkoman? Samlet set er det overvejende (men bestemt ikke udelukkende) mænd over 40, som finder det så meget lettere at møde kvinder, end da de var yngre. Som mænd bliver ældre deres Dating Quotient stiger, og for mange af dem er det som at være den legendariske "barn i slikbutik."

Jeg interviewede flere mænd, som linker hvor vanskeligt det var for dem at få kvinder til at gå ud med så når de var i high school eller college, eller i 20'erne. Et skilt mand i bl.a. fortalt mig, at nu da han var i midten 50'erne (og også meget vellykket), blev han ville være meget, meget kræsne. Han faktisk indrømmede, at der i en vis forstand at han ville vinde "hævn" for de kvinder, der havde afvist ham, da han var yngre. Hvis en kvinde ikke var præcis, hvad han ledte efter, ville han afvise hende (formentlig før hun afviste ham).

Denne mand var et klassisk tilfælde af en person med en dating afhængighed. Han var medlem af LunchDates i flere år, holdt han fornyer sin medlemskab, og fortsatte mødet kvinde efter kvinde, og aldrig opholdt sig i et forhold i mere end en måned eller to.

Dag mænd som ham også tilmelde dig online-tjenester som Match.com eller eHarmony.com, og hyppige flere singler begivenheder en måned. Derfor er det ekstremt nemt for dem at mødes 02:58 forskellige kvinder om ugen.

Sådan en mand kan møde en kvinde, med hvem han har en hel del til fælles og finder attraktiv. Men så opdager han en lille fejl, måske han elsker at stå på ski, og hun ikke, eller hun er en smule kortere end han gerne ville.

I hans sind han stadig planer om at se hende igen, og ved afslutningen af deres første date han er helt oprigtig, når han tager hendes telefonnummer, og siger, at han vil helt sikkert kalde hende.

Nu er det et par dage senere, og han er tvangsmæssigt trolling gennem nogle af hans online kampe (måske hemmelighed i hans kontor) og kommer på tværs af fotos af et attraktivt, men højere kvinde, som hævder, at hun er en frodig skiløber. Er han følge op med sit løfte om at kalde den første kvinde, eller som en narkoman jagter den perfekte høj, gør han e-mail online kvinde og lave planer for at se hende i løbet af weekenden i stedet? Hvad tror du?

Han selvfølgelig stadig kunne tage den første kvinde på en anden nat. Men så husker han at han har registreret til en hastighed dating arrangement fredag aften, og han fantaserer, at han bare kunne mødes med nogen endnu bedre der.

Åh, og han minder også om, at han har telefonnummeret til en arbejdskollega's angiveligt meget attraktivt søster, så han beslutter sig for at lægge planer for at møde hende til brunch søndag morgen. Så er der, at kunsten vise, at han deltager søndag eftermiddag, hvor han ved, at der vil være en overflod af de støtteberettigede enlige kvinder.

Nogle af jer måske tror dette scenario lyder latterligt, men jeg kan forsikre Dem om, at der er mange dating misbrugere derude, som går gennem disse typer beslutninger hver uge.

(Jeg kan tilføje, at der også masser af kvinder, der er blevet dating misbrugere. Disse har tendens til at være meget attraktive kvinder, der ikke har problemer med at finde mænd, der ønsker at datere dem.)

Jeg kan huske mange gange på min dating service, når en af mine rådgivere rapporterede at have følgende samtale med en klient:

Counselor: "Så hvordan var din frokost date med Sue?"

Klient: "Det var fantastisk, vi havde en rigtig dejlig tid. Hun er meget sød. "

Counselor: "Vil du være at se hende igen?"

Klient: "uhhh, jeg ved ikke, måske." (Pause) "Så har du en anden kamp for mig?"

Mange mennesker med en dating afhængighed finder det svært at stoppe søgningen, selv når de bliver involveret i et relativt seriøst forhold. Så efter at være monogame med én person for et par måneder, når den første forelskelse begynder at falme (måske han eller hun opdager nogle fatale fejl), den kompulsive klør at vende tilbage til jagten kommer tilbage.

Måske denne person måske endda fortsætte forholdet et stykke tid, selv efter at tage telefonen og ringe til hans dating tjeneste rådgiver og udbrød i en ophidset stemme "Tag mit medlemsskab ud hold! Nogen stor slutte sidst? "

? 15 ??? ?? ??? ???