fredag den 17. december 2010

Par tur til online spionage


Forskning udført ved Oxford University tyder på, at et stigende antal mennesker udspionerer deres partnere online.

En ud af fem par indrømmede at læse en partners e-mails eller SMS-beskeder, og 13 pct undersøgt deres partners internet browsing historie. Mere end 2.400 personer blev udspurgt i forskningen.

Seks procent af de par havde mødt online, hvoraf over en tredjedel havde mødt på en internet dating site og 19 procent i et chatrum.

Online daters vælge flere forskellige partnere, ifølge forskning, som 36 procent af 'online' par havde forskellige uddannelsesniveauer sammenlignet med 21 procent af 'offline' par.

Bill Dutton, direktør for Oxford Internet Institute, sagde: "Denne undersøgelse er en dramatisk illustration af potentialet for internettet for at omforme sociale relationer."

Undersøgelsen fandt også meget der tyder på, at par tror 'online' relationer at være lige så vigtig som 'offline' dem.

Omkring 85 procent af de adspurgte misbilligede en partner "flirte 'online med en anden.

Dette stiger til 89 procent for »kommunikere forhold forstyrrelser for andre«, 94 procent for »at have cyber-sex 'og 97 procent for» forelskelse «, hvilket rejser interessante spørgsmål omkring tre procent, der er fint med dette.

Et af de største områder af uenighed er på visning af pornografi på nettet. Omkring 46 procent af par uenige om accepten af, men mænd er tilsyneladende langt mere tolerante end kvinder med denne aktivitet.