søndag den 9. oktober 2011

Hvordan Mark Zuckerberg Ændret Dating


Ved Jenna Birch December 15, 2010

I dag blev Facebook-grundlæggeren Mark Zuckerberg opkaldt TIME "Person of the Year 2010." Hvis folk i TIME var på udkig efter et spil-changer for at modtage denne ære, de fandt den rette mand. Zuckerberg har uden tvivl ændret den måde mere end en halv milliard mennesker forbinder.

Gennem Facebook, og døren han hjalp åben for andre teknologi til at sno sig ind i vores livsstil, kan vi nu se på samspillet mellem vores venner og familier fra tusindvis af miles væk. Vi behøver ikke engang at se dem i person. Hvilket er fantastisk, spændende, skræmmende og forvirrende samlet i én.

Vi vil ikke lyve for dig. Denne nye alder konceptet er, vi er sikre på at vi ikke længere kunne leve uden. Zuckerberg har ændret kommunikation for evigt, og han fortjener helt TIME sondring. Men vi vil også gerne personligt bemærke Mark for endnu et kunststykke.

Han har formået at gøre vores dating liv, som langt mere kompliceret.

Disse dage, når du bryde op med nogen, glem alt om at lade ham gå. Det tager omkring to minutter til at forfølge sin Facebook-væg, se, at han taler med en blondine, han mødte i aftes på en bar, og føler sig totalt ked af det. Nu når vi møder nogen nye, vi bruger timer sms'er, Facebooking og tweete vores potentiale kampe, og samtidig misforståelse, at spekulere og analysere, fordi vi ikke kan læse deres følelser via vores mobiltelefon og computer-skærme.

Det er frustrerende til tider. Så i dating og relationer kommunikation, er det nødvendigt at finde en balance mellem twitte og tale.

"Den negative side for at stole udelukkende på e-mail, sms'er og sociale medier websteder som Facebook og Twitter er, at ofte din kommunikation er ensidig," siger YourTango Expert Julie Spira, der har skrevet en bog om cyber-dating, The Rules of Netikette: Sådan Mind Your Manners på internettet. "Breaking up er blevet for nemt at gøre online. I et forhold, skal du tage telefonen eller oprette en Skype-dato for at høre en stemme, eller du risikerer at blive misforstået. "

Med hensyn til Zuckerberg skabelse, Spira tilføjer: "Der er ikke noget værre end at finde ud på din Facebook væg, at du ikke længere er i et forhold. Han kan ændre sin status fra 'i et forhold' til 'Single', mens du stadig ser frem til lørdagens date med ham. "

Også, hvis du kommunikerer udelukkende gennem tekster, tweets, e-mails og væg indlæg, kan du ende med head-over-hæle for en eller andens web-persona, men ikke hans virkelige personlighed.

"Hvis du udelukkende være afhængig af sms'er og tweete, kan du risikere at falde i kærlighed med en person bagfra tastaturet," Spira siger. "Det er ikke usædvanligt at have en falsk følelse af at være i et forhold med en person du virkelig ikke kender."

Web-teknologien har også ændret begrebet frieri, hvilket kan være lidt nedslående. Det føles næsten for nemt at vinde en eller andens kærlighed i disse dage, og det er ikke en god ting. Personligt, vi gerne høre nogen rent faktisk at spørge os ud med ord i modsætning til en række forvirrende tekster, gør du ikke?

Spira advarer mod at stille datoer via Facebook eller SMS beskeder. "Spørg ikke dem ud og bekræfte planer kun i en tekst," siger hun. "Der skal stadig være et element af gammeldags frieri kombineret med dagens teknologi i den moderne digitale verden."

Ah, Mr. Zuckerberg. Genius? Måske, selv om han sikkert har gjort dating spillet mere forvirrende. Men hey, vil vi give kredit hvor kredit er forfalden. Når det bruges korrekt, er hans teknologi ekspansion åbnet op for et par måder for os til dato mere effektivt, og dele lidt morskab undervejs.

"Kørsel sent til en date? Send en tekst og lad dem vide, "Spira siger. "Flirting på Facebook og Twitter kan være sjovt og giver en øjeblikkelig måde at forbinde, men husk at tage dit forhold fra online til offline så hurtigt som muligt."

Så vi har et par ting at takke Mark for.

Han kunne være tid er "Person of the Year", han kunne have skabt en multi-milliard dollar selskab i mindre end et årti, og han kunne have tilsluttet 500 millioner mennesker. Alt hvad der er godt, men Zuckerberg har også ændret den måde, vi dato.

Nu, det er hvad vi kalder bemærkelsesværdig.