mandag den 30. november 2009

Desillusioneret online daters tur til matchmakere

Online daters, skuffet over potentielle partnere at lyve om deres alder, vægt eller ægteskabelig status, der henvender sig til professionelle matchmakere at finde kærligheden.

Snarere end at tage risici Puljeheld online, administrerende direktører, entertainere og politikere er blandt dem, der betaler tusindvis af dollars til matchmakere til diskret "headhunt" og vet den perfekte partner.

"I gamle dage, du havde din udvidede familie, eller i nogle samfund et virkeligt matchmaker, forsøger at finde en til dig," sagde dating ekspert Mary Balfour.

"I dag mennesker har en personlig matchmaker på samme måde, som de ville have en personlig træner," sagde hun til hende Drawing Down the Moon agentur i London's Adam og Eva Mews.

Stigmatiseringen af online dating er aftaget siden Internet dating sites sendt thunderbolts fører i verden af romantik og revolutioneret den måde, folk har fundet partnere.

Websites nu vrimler for ren, desillusionerede bøsser, jøder, kristne, handicappede eller millionær daters, men tallene viser en stor bid af dem, der søger kærlighed i cyberspace er.

"Så mange mennesker har haft mareridt erfaringer med mennesker fortegne selv," siger Christie Nightingale, hovedstol på New York-baserede Premier Match LLC.

Nattergal sagde omkring 80 procent af hendes klienter havde prøvet dating før de kom til hende med skrækhistorier.

Online dating industri er lukrativt, oprulning i omkring 500 millioner dollar i USA og omkring 160 millioner euro (203 millioner dollar) i Europa sidste år, sagde JupiterResearch.

En undersøgelse tidligere på året ved Pew Internet og American Life Project konstateret, at omkring 16 millioner amerikanere havde brugt en dating hjemmeside.

Men mens 52 procent siger, at de havde det meste positive erfaringer, 29 procent rapporterede negative erfaringer.

"En procentdel af mænd jeg mødte online var absolut freaks. Jeg tror ikke, nogen af dem var den gal økse mand type, men hvis du havde mødt dem et andet sted, du ville ikke røre dem med en ildtang," sagde London sygepleje manager Joanna Haworth, 36.

"Nogle vil måske have brugt billeder fra tre år siden, da de var tre sten lysere. En mand brugte hele tiden taler om sin eks-kone. Han var stadig desperat forelsket i hende."

Ikke nævner EX

At vise et album fuld af bryllup invitationer fra tidligere klienter, Balfour sagde hendes matchmaking tjeneste havde taget i det forgangne år for kunderne er villige til at punger ud med op til 8.000 pounds ($ 15.000) i håb om en "happy ending".

Hendes agentur beskæftiger et team af kvinder til at gennemsøge sociale og erhvervsmæssige arrangementer for potentielle kampe.

Nattergal handouts en liste over "do's and don'ts" til hendes kunder, før de hoved for datoer - såsom at slukke din mobiltelefon og ikke taler om tidligere partnere.

Nogle top-ende amerikanske matchmakere - der opkræve op til $ 25.000 - også organisere makeovers og forholdet coaching for kunderne.

"I New York, London, Los Angeles eller Tokyo, hvor der er mange flere penge, og den demografiske nichemarked er professionel singler i 30'erne og 40'erne, de virkelig ønsker en all inclusive, personlig service," sagde Lisa Clampitt, co - grundlæggeren af den USA-baserede Matchmaking Institute, som også tog matchmakere.

Desillusioneret med dating og opsat på at lægge så meget arbejde i at finde en partner, som han gjorde til sin karriere, underskrevet Los Angeles produkt designer Bill Conley op for forholdet seminarer på matchmaker Julie Ferman's Cupid's Coach agentur.

"Los Angeles er det tempel ydre fremtoning. Alle gør et godt stykke arbejde for at skjule sig under en masse glans, dyrt tøj og plastikkirurgi," sagde Conley.

"Hun passer dig mere på personlighed niveau, er det ikke videnskabeligt, det er mere en traditionel matchmaking rolle. Jeg fortalte hende en masse om mig selv, de ting der var vigtige for mig," tilføjede han.

En nylig amerikansk retssag fremhævede de potentielle faldgruber i cyberspace dating.

I første om dating og forholdet industri, meddelte USA's online-tjenesten True.com en milepæl civil retsforfølgelse sejr i oktober mod en dømt forbryder og registreret køn gerningsmanden fra Californien, der misrepræsenteret sig selv online.

"Næsten universelt folk urigtige oplysninger om sig selv på dating, du aldrig vide, hvad du får. Jeg fandt jeg havde chattet med en person, der endte med at blive i en cybercafe i Nigeria og forsøgte at presse mig til $ 300," sagde Conley, 42.

Copyright © 2006 Reuters Limited.