onsdag den 30. maj 2012

Online Dating løfte - og faldgruber


Af Amina Khan

Online dating er kommet en lang vej fra sin mindre-end-positiv association med den personlige annoncen. Men er det faktisk en bedre måde at møde den eneste ene?

På nogle måder ja - og i andre, måske ikke, ifølge en undersøgelse om online dating udgivet af tidsskriftet Psychological Science in the Public Interest.

"Romantiske relationer kan begynde hvor som helst. Når Amors pil rammer, kan du være i kirken eller i skolen, spille skak eller softball, søger efter en partner til en fest, eller pasning af egen virksomhed i toget, "skriver forfatterne. "Men nogle gange Amor går på ferie, eller tager en lang lur, eller spark tilbage til et maraton af Lifetime originale film. Som et resultat, går folk gennem strækninger af tid, når ønskelige potentielle partnere synes uden for rækkevidde. "

Mange dating sites, som Match.com eller eHarmony og foregive at have en fordel frem for tilfældige virkelige møder, at de anvender særlige "algoritmer", som kan hjælpe folk med at finde deres "match" - luge gennem alle de mennesker, der ikke ville være forenelig i første omgang. Men denne praksis kan være groft misvisende og endda kontraproduktivt - især da ingen af ​​disse formler har gennemgået streng videnskabelig undersøgelse - ifølge undersøgelsen.

"Den let adgang til en stor pulje af potentielle partnere kan fremkalde en evaluerende, vurdering-orienteret tankegang, der fører online daters at objektivere potentielle partnere og måske endda undergrave deres vilje til at forpligte sig til en af ​​dem," skriver forfatterne i undersøgelsen ledet af Eli Finkel fra Northwestern University. "Det kan også få folk til at gøre dovne og dårligt rådgivet beslutninger, når du vælger blandt den store vifte af potentielle partnere."

Det er minder om andet arbejde Finkel, som fandt, blandt andet, at sådanne tilsyneladende trivielle skelnen gjort en forskel. For eksempel går kvinder, for mænd, der stirrer væk fra kameraet - det skruk, mystiske look - mens mænd reagerer på kvinder, der smile til kameraet, fordi det udløser, hvad Finkel kaldet "mænds" seksuelle over-opfattelse bias. '"

Men det faktum, at disse steder giver singler med hidtil uset adgang til andre, der også ønsker til dato betyder, at singler har langt flere muligheder for at mødes og danne en varigt bånd, end de ellers ville, forfatterne påpeger. Hvis der er interesse, kan det trick er at tage tingene off-line så hurtigt som muligt - fordi en face-to-face interaktion er en bedre måde at "få en klarere fornemmelse af deres romantiske potentiale."


The Secret Science of Kærlighed ved første Byte


Ved Amy Robach og Deborah Camiel

Online dating sites reklamerer banebrydende teknologi og avancerede formler og state-of-the-art programmering til at hjælpe dig med at finde din sande soulmate.

Men virker det?

Selvom teknologien fundet sin egen kamp med stigningen af ​​internettet, har ideen været rundt i et halvt århundrede. I 1965 fandt et par af University of Michigan undergrads hinanden ved hjælp af en primitiv edb-dating-program.

Mina Jo Rosenbloom var i hendes yngre år, da hun og Michael Linver lige adgang til medicinsk skole, blev computerens dating digitale Adam og Eva. Hun havde ikke megen tro på, at det ville fungere. Han kom på tværs af en skør annonce for en dating service, der anvendes computere. Deres fælles vilje til at tage en chance pote.

Fire og en halv årtier efter at de blev koblet med en IBM mainframe, er Michael og Mina Jo Linver stadig gift.

"Det var begyndelsen på, hvad der viste sig at være en utrolig forhold til resten af ​​mit liv," sagde han.

Det var også starten på en industri designet til at udnytte et marked: millioner af singler ivrige - eller desperat - for at finde en match. Hulkort og personlige annoncer gav plads til de første online dating sites, der blev lanceret i midten af ​​90'erne. I 2001 var industriens omsætning kun $ 40 mio. I dag er de nærmer sig 2 milliarder dollars.

Med omkring 1.500 steder påstår de kan matche din personlighed type, dine gener - selv dit ansigts struktur - til potentielle mager, ingen virksomhed billethajer en "formel for succes" så meget som eHarmony, der ejer 15 procent af markedet.

Selskabet siger, at målet er at hjælpe dig med at finde en person - som dig.

Lighed er de ting, der gør det muligt for par at forstå hinanden bedre, sagde Gian Gonzaga, virksomhedens chef forsker, der har en ph.d. i psykologi fra UC Berkeley. "Vi vil gerne sige, at modsætninger tiltrække og senere på de angriber."

Ægteskab-minded og straight-snøret

På eHarmony, sagde Gonzaga fokuserer han på at appellere til ægteskabet-minded og straight-snøret.

"Vi har altid fokuseret på langsigtede relationer," sagde han. "Det føles meget unhip og meget firkantet. Men virkelig, når det kommer til stykket, vores ønske om at finde nogen til at forbinde med, at finde en langsigtet relation er en meget dyb del af vores psyke. "

Længe før talen falder på ægteskab, finde din online match kræver engagement. Abonnenter udfylde en kompatibilitet undersøgelse med hundredvis af spørgsmål og betale så meget som $ 60 om måneden. Resultaterne, ifølge eHarmony påstande, er slående.

"I gennemsnit, en dag 542 mennesker blev gift efter møde om eHarmony," sagde Gonzaga. "Det er omkring 5 procent af alle de nygifte i befolkningen. Det er næsten 100.000 par et år. "

Disse tal er svære at dokumentere. Men de omfatter Steve Caplette, som blev overvundet med følelser på den dag han gift Sally Petruzello. For sin del, var det kærlighed ved første klik.

"Han var min første kamp," sagde hun. "Du plejer at få syv mennesker, og han var bogstaveligt talt den første at jeg har åbnet op."

Blandt andre kompatible træk, fandt eHarmony at Steve og Sally begge tendens til at være mere indadvendt, har stærke vrede ledelseskvalifikationer, og en følelse af romantik. eHarmony algoritme arbejdet for Steve og Sally. Men det er slet ikke klart, at form for succes er typisk.

"Jeg synes det er fair at sige, at vi ved lidt, men vi sandsynligvis ikke nok til at have en algoritme, som vi synes er rigtig godt," siger Dan Dan Ariely, en professor i psykologi og adfærdsmæssige økonomi på Duke University. "Hvis man ser demografisk det ikke ser ud som om de er at øge mængden af ​​ægteskaber.

Dan Ariely spørgsmålstegn ved, om algoritmer anvendes af online dating sites rent faktisk virker. Hans forskning blev udløst af en dybt personlig forståelse af karakteren af ​​menneskets tiltrækning. I sine sene teenageår, blev han indlagt i tre år med en dårlig brænde skade, som han helbredte, han bange for, at hans værdi på dating markedet havde styrtdykkede.

"Jeg vidste, at min plads i det sociale hierarki, før jeg blev brændt," sagde han. "Jeg vidste, hvor pigerne ville date mig, i princippet, og hvilke der ikke ville. Og jeg begyndte at tænke på hvor skal jeg passe på, hvor jeg passer i nu?

Dan Ariely sidste instans vil passe ind som en ekspert i menneskelig adfærd. Han studerede tusindvis af online interaktioner, undersøge markeds værdi - hvad der gør os attraktive online. Hos mænd, er forskning viser, højde og løn nøgle. Dan Ariely sagde, at en 5-fod, 9-tommer høje mand som han ville være nødvendigt at tilføje endnu en $ 40,000 om året til sin årlige indtægt til at holde den samme tiltrækning som en anden fyr, der står 5'10 ".

Uddannelse tæller også - for nogle online daters.

"Mere uddannede mænd er mere ønskværdigt," siger Dan Ariely. "For kvinder, er der ingen værdi for uddannelse. Kvinder, der er mere veluddannede ikke nødvendigvis få noget mere attraktive i online dating. "

For nogle singler, kan tanken om at begrænse romantisk tiltrækning til en algoritme, synes at være for forenklet. Men Dan Ariely siger, problemet er den simple måde sites gøre os beskrive os selv, ved hjælp af attributter, der er let at søge ved computeren, men er ikke så nyttige i at finde ud af, hvem vi kan lide eller elsker.

"Den (online) Beskrivelsen er meget skelet-lignende," sagde han. "Vi udfylde det hul i over-optimistiske måder. Og så gå ud og møde dem for kaffe, der er en kløft mellem, hvad du har bygget i dit sind, og mellem, hvad de virkelig er. Og denne kløft forårsager enorme skuffelse. "

Det betyder ikke gøre for en lovende start, især da, ifølge Dan Ariely, etablering hver af disse kopper kaffe tager et gennemsnit seks timers online slid.

"Tyranny of choice '

For at løse den lammende problemet med for mange muligheder, som forskerne kalder "tyranni valg," online matchmaker eHarmony ikke lader dig gennemse sin database. De lader deres computere gør den søgende og sortering for dig.

"Forestil dig, at gå ind i et stadion, og du kan se titusinder af mennesker, og du siger," jeg ville ønske jeg kunne gå på en date i aften, "sagde Joseph Essas, eHarmony teknologi chef. "Så du ser på alle de titusinder af mennesker, hvad vil du gøre? Det er overvældende. "

I stedet eHarmony algoritme Doles ud blot et par kampe per kunde per dag. Så er det din tur. Computere er ikke godt med følelser og følelser, sagde Essas. Men de er meget gode til at finde nåle i en høstak.

Og eHarmony hævder at have en stor høstak - men det er ikke helt klart, hvor stor. På et tidspunkt hævdede selskabet omkring 40 millioner registrerede brugere. Nogle analytikere siger, at puljen af ​​aktive brugere er mere som 750.000.

En procentdel af de daters der er opført på eHarmony-og andre dating sites, der ikke engang betalende abonnenter, der fører en kritiker at sige, at mange brugere er, "flirter i tomrum." Alligevel er eHarmony gør en række ting godt, ifølge Dan Dan Ariely.

"Først og fremmest, at de har denne million-spørgsmål undersøgelse," sagde han. "Ved at gøre, at de dybest set slags separate de alvorlige folk fra de ikke-alvorlige mennesker. Oven i, at de skaber denne tro i deres algoritme. Og de siger, "se, vi har nogle trylledrik her." "

Det kan have en selvopfyldende effekt på kunderne, men det har ikke overbevist Dan Ariely, at online dating virksomheder bruger hård videnskab.

"Sandheden er, at vi er meget langt væk, i den videnskabelige del, fra at forstå, hvordan det fungerer," sagde han.

For nogle er beviset på budding. Efter 40-fire års ægteskab, er tre børn, og seks børnebørn, Michael og Mina Jo Linver stadig taknemmelig for, at mainframe med et hjerte.

"Resten er magien, den mystiske slags elementer, der tiltrækker folk til hinanden," sagde Michael. "Og det er noget, som jeg ikke tror nogen computer kan virkelig gøre. Det bare enten sker eller også gør den ikke.