lørdag den 13. februar 2010

Sammen bortset


Når Kelley og Brendan James sagde, at deres ægteskab løfter i juni, kunne de have lovet at elske og ære og hæge "indtil døden skiller os en del, og selv om en stor jobmulighed dukker op, der er os, der bor i forskellige byer."

Denne måned de to vil slutte sig til det voksende antal af dobbelt-karriere par, som er gift, men adskilt det meste af tiden med deres job. Demografer rapport, at der er mere end 1 million af dem i USA, et tal, der ikke omfatter mennesker i langsigtede relationer, der ikke er gift.

Brendan, 30, havde valget mellem at flytte med sit firma til New York, de begge er enige om det er en stor mulighed for eller finde andet arbejde i Baltimore-området.

Kelley, 27, en ny lov skole kandidat, elsker sit job i Towson, Md, hvor hun arbejder med retssager og familieret. Hun lige startet i sommeren, og hvis hun flytter til New York, hun bliver nødt til at passere statens bar eksamen, før hun ser et andet job.

Hun er bekymret over den adskillelse, men de har taget, hvad rådgivere siger, er en af de vigtigste skridt i forbindelse med en pendler-par livsstil: De har et sæt-i-sten plan for, hvornår de vil se hinanden. Det vil være noget, de kan regne med og ser frem til.

"Vi besluttede at vi går ikke at springe over weekenden," siger Kelley, selv om de ved, at det vil være dyrt og opslidende at pendle mellem New York og Baltimore mindst fire gange om måneden.

Par har altid måttet leve med undtagelse af grunde, herunder militære tjeneste og rejse for at arbejde. Det nye er, at flere kvinder's karriere er lige så vigtigt som deres ægtemænd ". En vigende arbejdsmarked gør det sværere at finde lige så gode job i samme by, og par bange for, at hvis en af dem bevæger sig med andre og tager en ringere job, vil vrede følge.

Billigere og mere hyppige nonstop flyvninger mellem byerne gøre pendling synes doable. Og mens de er fra hinanden, kan par holde kontakten lettere end tidligere med e-mail, på-nettet mobiltelefon planer og nye teknologier som Skype, den frie globale internet telefon tjenesten.

En af grundene til langdistance-forhold er på stigningen er, at mange af dem starter med online dating. Langdistance-forhold er så almindelige de er nævnt flygtigt som ldrs.

Bor sammen bortset ikke længere ser ud som om begyndelsen på afslutningen af et forhold.

Ingen har gjort gældende, at der er særskilte boliger er den bedste måde at blive forelsket, men forskerne er uenige om den langsigtede virkninger af ldrs.

David Popenoe, en sociolog og co-instruktør fra Rutgers University's National Marriage Project, tager den traditionelle tilgang: Couples gøre det bedre, hvis de er sammen på daglig basis. Peger på landets høje skilsmisseprocent, han bekymrer der lever adskilt, er endnu en af mange pres på dagens ægteskaber. "Det kan være de såkaldte tipping point '."

Men, tilføjer han, "Det er ikke en permanent ordning normalt, og du gør det bedste du kan."

Jaine Carter, en psykolog og medforfatter til bogen arbejder han / hun arbejder (cartercarter.com, 1996), er mere udtalt. Den eneste fordel, siger hun, er til karriere vækst af hver person.

"Forholdet er ikke forrest i dit liv. Hvis du ikke er der, du ikke er der. Den eneste måde, jeg har set det arbejde er der, hvis du fastsætte en frist."

Hun anbefaler, at have faste retningslinjer for at besøge hinanden, som de Jameses har gjort, og en revurdering regelmæssigt, om de pendler livsstil virker.

Nogle forskningsresultater tyder på, at ldrs mislykkes (eller held) på omtrent samme takt som andre relationer. For ti år siden Gregory Guldner begyndte at studere disse utraditionel fagforeninger. Han fandt, siger han, at par bryde op af forskellige årsager, men afstanden synes ikke at være en af dem.

"Den forskning er relativt sparsomme, men det er sagt, den konklusion, at geografisk adskillelse er en krise i et forhold er ikke bekræftet af litteratur."

Guldner, direktør for Center for Studiet af langdistance-relationer, et online clearinghouse af informationer for forskere og andre, også rapporter om, at folk ikke er mere tilbøjelige til at have en affære, når de skilles fra deres partner. Hvis folk vil snyde, de har tænkt sig at snyde.

Men par i ldrs bekymre sig mere om troskab end dem, der bor sammen. Tillid er et problem.

I modsætning til, hvad nogle forskere mener, Guldner fortæller, hvor ofte par besøg eller taler i telefon har ringe indflydelse på om de skal bo sammen. Men par, som sender håndskrevne breve til hinanden, er dobbelt så stor risiko for at blive sammen som dem, der ikke gør.

Og der er en fordel for en lang-distance forhold, har forskningen vist: Par i de traditionelle relationer kunne kede sig med hinanden seksuelt over tid, mens de i ldrs rapport, der har mere spændende sexliv længere blot fordi de ikke bor sammen.

Keith Pion, 33, og Angela Whittaker-Pion, 31, begge advokater, bor sammen i Canton, Md, men i løbet af deres ansættelse og for de første 16 måneder af deres ægteskab, han var i flyvevåbnet i Tampa, Fla, mens hun opholdt sig i Baltimore.

"Vi diskuterede hende komme til Tampa," siger han, "men det gav mening for hende at bo, fordi hun havde et fantastisk stykke arbejde."

Hans første opgave var i to år, men det endte med at blive fire år.

De har brugt tusindvis af dollars rejser to eller tre weekender ud af måneden.

"Det er helt sikkert lavet i weekenden sjov," siger han. "Det var som en bryllupsrejse en masse. Men de søndag aften, da vi skulle til at forlade var hårde."

De har lavet et punkt på opfordring hinanden hver aften, før de faldt i søvn, og Keith ville sende Angela uventede gaver, som et certifikat for en spa-behandling, til at lade hende vide, at han tænkte på hende.

"Vi har meddelt en masse," siger Angela. "Det hjalp. Vi har ikke tage hinanden for givet, selv om vi nu sammen. Vi har ikke glemt det."

Virkningerne af en pendler livsstil kan strække sig ud over bare, hvordan de to mennesker interagerer. Hvis børn er involveret er det en helt anden boldspil og sæt af problemer.

De fleste forskning i pendler-relationer har involveret hvide, middelklasse, gifte par. Anita P. Jackson, professor emeritus ved Kent State University, er medforfatter til en af de få undersøgelser, der har set på sort pendler-par, som, hun mener, har problemer med deres egne.

"En af de ting, der stod ud," siger hun, "er, at afrikansk-amerikanere tendens til at være meget samfunds-orienteret. Leve de pendler livsstil begrænsede dem og skyldes nogle personlige bekymringer om at kunne fungere og udvikle sig uden for fællesskabet. "

De følte, at de ikke har tid nok på det ene sted til at blive en del af enten samfund, og de så det som et reelt problem for sig selv, siger hun.

Stadig, som Kelly Bare, Medredaktør af tango, et nyt magasin om relationer, siger: "En masse mennesker gør det. De kan ikke alle være sindssyg."

(Kansas City Star)

Jak si? porusza? World Of Randki