fredag den 25. februar 2011

For The First Time i USA's historie er der flere ugifte par Gift Ones


Det er på ingen måde død, men for første gang har en ny undersøgelse vist, at den traditionelle ægteskab er ophørt med at være den foretrukne boform i de fleste amerikanske husholdninger.

Skiftet, der rapporteres af US Census Bureau i meddelelsen fra 2005 American Fællesskabet Survey, kunne indvarsle en holdningsændring i alle facetter af den amerikanske livsstil - fra familieret til national politik og dens nuværende fokus på familieværdier.

Resultaterne, som blev frigivet i august, men stort set undgået offentlighedens opmærksomhed indtil nu på grund af den store mængde data, viste, at ægteskabet ikke tal i næsten 55.800.000 amerikansk familie husstande, eller 50,2 procent.

Mere end 14 millioner af dem blev ledet af enlige kvinder, yderligere fem mio enlige mænd, mens 36.700 tusind tilhørte en kategori der betegnes som "Ikke-familievenlig husholdninger", et begreb, der siger eksperter især henvist til homoseksuelle eller heteroseksuelle par samlevende ud af formelle ægteskab .

Desuden var der mere end 30 millioner ugifte mænd og kvinder, der lever alene, der ikke er kategoriseret som familier, rapporterede Census Bureau.

Til sammenligning udgjorde antallet af traditionelle husholdninger med gifte par i deres kerne på lidt mere end 55.200 tusind, eller 49,8 procent af det samlede beløb.

Ugifte par gravitated mod store byer som New York, Chicago, Los Angeles og San Francisco, mens gården stater i Great Plains og landbosamfund i Midtvesten og Vest forblev bastioner traditionalisme, ifølge undersøgelsen.

Den tendens udgjorde en dramatisk ændring fra blot seks år siden, hvor ægtepar, der består 52 procent af 105.500 tusind amerikanske husstande.

Det blev anført, at bestræbelserne fra præsident George W. Bush og hans allierede, der i løbet af de seneste fem år har gjort en samordnet indsats for at afstive det traditionelle ægteskab og familier gennem skattelettelser, særlig lovgivning og kirke-sponsoreret kampagner bærer lidt frugt.

Skiftet, siger eksperter, rejser også spørgsmålet om den fremtidige effektivitet af såkaldte "familie value" politik i øjeblikket spilles af både republikanere og demokrater.

Douglas Besharov, en sociolog med American Enterprise Institute, en Washington-baseret tænketank, sagde, at det er vanskeligt for den traditionelle familie at dukke uskadte efter tre og en halv årtiers skilsmisse satser nå 50 procent og fem årtier out-of-ægteskab fødsler .

"Forandring er i luften," Besharov sagde i et nyligt interview med det amerikanske udenrigsministerium tidsskrift kaldet amerikanske samfund og værdier. "Det eneste spørgsmål er, om det er katastrofal eller bare evolutionære."

Han forudså, at samlivet og midlertidige relationer mellem mennesker blev sandsynligvis domineret USA's sociale landskab i årene fremover.

"Samlet set, hvad jeg ser, er en situation, hvor mennesker - især børn - vil være langt mere isolerede, fordi ikke blot vil deres forældre begge skal arbejde, men de vil have færre søskende, færre kusiner, færre tanter og onkler, "den lærde hævdede. "Så over tid, vi på vej mod en langt mere individualistisk samfund."

I udtalelsen fra Stephanie Coontz, der er leder af Rådet om nutidige Familier, voksende middellevetid samt kvinders indtjeningspotentiale, påvirker den traditionelle ægteskab på uventede måder.

Hvis før Anden Verdenskrig den typiske amerikanske ægteskab endte med død en partner inden for et par år efter den sidste barn havde forladt hjemmet, pegede hun i tidsskriftet, der i dag par kan se frem til at tilbringe mere end to årtier sammen i en tomme rede.

"Den stigende tid partnere tilbringer med kun hinanden for selskab, i nogle tilfælde har gjort enkeltpersoner mindre villige til at stille op med et ulykkeligt ægteskab, mens kvinders økonomiske uafhængighed gør det mindre nødvendigt for dem at gøre det," Coontz skrev.

Copyright  © 2006 Agence France Presse.

Daarom checklists zijn slecht idee wanneer u alleenstaand bent en Dating