søndag den 1. august 2010

Truth-in-dating websted adskiller fakta fra phonies


Mandy Moreno troede hun havde fundet den fyr, man ser på hans dating profil. Især den del, hvor han sagde, at han ville "finde den helt rigtige pige."

Så de aftalte at mødes.

"Jeg så ham komme på tværs af gaden," Moreno sagde. "Og jeg gik, 'Whoa! Jeg ved ikke, om han var i fornægtelse eller hvis han blot var blødagtig. Men han var ikke, hvad jeg ledte efter. Â € | jeg troede vi måske burde gå fyr-jagt sammen. "

Moreno, og andre, der har været stukket af vildledende Web profiler, har været på udkig til et websted, der hjælper separate online fakta fra fiktion.

Folk kan efterfølgende vurderinger af deres datoer TrueDater.com (www.truedater.com) og også tilslutte et forventede dato for at se, om andre har sendt en kommentar om den person.

Det handler også om sandhed i dating reklamer, ikke at bagtale folk, sagde Jamie Diamond, en talsmand for Los Angeles-baserede selskab.

"Du gennemgå din date eller en anmeldelse anmeldelser af din date. Det er ikke Bibelen eller Koranen, men det er noget der kan hjælpe dig ud," sagde han.

Blandt de dating sites, der kan tilgås via TrueDater er: American Singles, BlackSingles.com, eHarmony, HotorNot, JDate, Match.com, MySpace, Nerve.com, Planet Out.com og Yahoo Personals.

Det eneste, der er brug for er personens profil identifikation eller navn for at se, om de er gennemgået på et web-dating site.

Mere end en halv million mennesker har brugt TrueDater siden site lanceret sidste år. "Korrekturlæsere" opfordres til at holde sig til kendsgerningerne vedrørende en dater faktiske højde, vægt, alder og køn. Der er plads til kommentarer, men site medarbejdere overvåge bemærkninger.

"Vi er nøjeregnende med, hvad der kommer ind i en anmeldelse," Diamond siger. "Det er ikke et åbent forum for angreb eller bagvaske nogen. Vi har en masse forskning til at bestemme, hvordan vi kan respektere alles personlige oplysninger og personlige rum."

Besvarelse af et NEED

Mark Brooks, en uafhængig analytiker og konsulent til online Personals industrien, sagde han ikke har set noget andet som TrueDater.

"Jeg synes, at det besvarer et konkret behov i online dating markedet," sagde Brooks, som også er redaktør af Personalswatch.com (en industri site for online kontaktannoncer) og har arbejdet med dating websteder Cupid.com, Friendster og FriendFinder.

Brooks sagde Friendster giver folk mulighed for at skrive udtalelser om en dato, men den person, der revideres har til at godkende det, "så intet negativt bliver i."

Han sagde en planlagt web site, "honestyonline," prøvede noget lignende TrueDater men tilsyneladende gik for vidt opgravning sandheden. "De sendte nogen til dit hjem til at tage et foto, skal du kontrollere din vægt og bogstaveligt talt trække blod (for en medicinsk profil). Det faldt flad."

Brooks sagde TrueDater er den slags websted, der gør folk tænker mere på deres omdømme, som er et nyt emne i online dating. Han siger et problem i branchen er, at folk har tendens til at overdrive, hvis de ikke direkte løgn.

"De er et par pounds tungere (i det virkelige liv), eller de har et billede med deres hår fyldigere," sagde han.

Marcus Frind, grundlægger af plentyoffish.com, en gratis dating websted, sagde både mænd og kvinder er lige skyldig, når det kommer til fudging profiler. "Med kvinder er det vægten, for mænd, er det højden. Tredjemand (hvilket giver en vurdering) er den enkleste vej at gå."

LOOKING FOR Ærlighed

Cubansk-fødte Celcilia Alegria af Avenutra, Fla har været på vurdering af Internet datoer siden hendes mand døde for tre år siden â € "både til at finde nogen til at dato og til at forske for en bog om online dating. Den 47-årige også giver gode råd til par på det spanske sprog-tv-net Telemundo.

Alegria følte sig tvunget til at gøre en TrueDater gennemgang af en fyr fra Tampa. Hun syntes, hun havde ramt jackpot, da hun så hans billede på nettet.

Men så foreslog hun, de ser hinanden via Webcam før mødet. I første omgang havde han undskyldning efter undskyldning for ikke at nå til enighed. Alegria endelig fortalte ham at komme på Webcam eller glemme alt om at møde hende.

"Han sagde, 'OK, men jeg har tænkt mig at se anderledes ud, fordi jeg har en tandpine, og mit ansigt er større." Når jeg tændt Webcam, han var så overvægtig â € "måske 50 pounds tungere end hans billede," Alegria sagt. "Jeg spurgte, hvad der skete." Han undskyldte og sagde, at billedet var blevet taget for 10 år siden, og hun fortalte ham, at han skal opdatere den.

"Han fortalte mig, 'Du er såre min værdighed og alt, hvad du leder efter, er godt udseende', og jeg fortalte ham, 'Nej, jeg leder efter ærlighed. "

En anden gang, Alegria fundet tre forskellige mænd ved hjælp af et foto af samme blad model som deres egne. "Flere steder skulle bede om vurderinger," sagde hun.

De fleste daters vil acceptere en konstruktiv kritik, Diamond sagde. "Hvis du siger deres billeder er 100 pounds siden og for 10 år siden, de fleste mennesker tager en 'ih, shucks' attitude og indse, at de burde have været mere præcise i deres profil."

Eric Straus, formand for Cupid.com, siger TrueDater er en "god lille niche," men han var ikke sikker på hvor meget review sites vil kunne ændre online dating industri.

"Jeg tror ikke, det tilføjer så meget til den proces," sagde han. "Folk har tendens til at overdrive, og jeg tror, det er karakteren af dyret."

http://www.twincities.com