onsdag den 30. maj 2012

Online Dating løfte - og faldgruber


Af Amina Khan

Online dating er kommet en lang vej fra sin mindre-end-positiv association med den personlige annoncen. Men er det faktisk en bedre måde at møde den eneste ene?

På nogle måder ja - og i andre, måske ikke, ifølge en undersøgelse om online dating udgivet af tidsskriftet Psychological Science in the Public Interest.

"Romantiske relationer kan begynde hvor som helst. Når Amors pil rammer, kan du være i kirken eller i skolen, spille skak eller softball, søger efter en partner til en fest, eller pasning af egen virksomhed i toget, "skriver forfatterne. "Men nogle gange Amor går på ferie, eller tager en lang lur, eller spark tilbage til et maraton af Lifetime originale film. Som et resultat, går folk gennem strækninger af tid, når ønskelige potentielle partnere synes uden for rækkevidde. "

Mange dating sites, som Match.com eller eHarmony og foregive at have en fordel frem for tilfældige virkelige møder, at de anvender særlige "algoritmer", som kan hjælpe folk med at finde deres "match" - luge gennem alle de mennesker, der ikke ville være forenelig i første omgang. Men denne praksis kan være groft misvisende og endda kontraproduktivt - især da ingen af ​​disse formler har gennemgået streng videnskabelig undersøgelse - ifølge undersøgelsen.

"Den let adgang til en stor pulje af potentielle partnere kan fremkalde en evaluerende, vurdering-orienteret tankegang, der fører online daters at objektivere potentielle partnere og måske endda undergrave deres vilje til at forpligte sig til en af ​​dem," skriver forfatterne i undersøgelsen ledet af Eli Finkel fra Northwestern University. "Det kan også få folk til at gøre dovne og dårligt rådgivet beslutninger, når du vælger blandt den store vifte af potentielle partnere."

Det er minder om andet arbejde Finkel, som fandt, blandt andet, at sådanne tilsyneladende trivielle skelnen gjort en forskel. For eksempel går kvinder, for mænd, der stirrer væk fra kameraet - det skruk, mystiske look - mens mænd reagerer på kvinder, der smile til kameraet, fordi det udløser, hvad Finkel kaldet "mænds" seksuelle over-opfattelse bias. '"

Men det faktum, at disse steder giver singler med hidtil uset adgang til andre, der også ønsker til dato betyder, at singler har langt flere muligheder for at mødes og danne en varigt bånd, end de ellers ville, forfatterne påpeger. Hvis der er interesse, kan det trick er at tage tingene off-line så hurtigt som muligt - fordi en face-to-face interaktion er en bedre måde at "få en klarere fornemmelse af deres romantiske potentiale."