mandag den 14. februar 2011

Ægteskab: Det er kun kommer til at blive værre


Hvis din ægtefælle allerede fejl du nu, er fremtiden dyster. Ny forskning tyder på par henblik hinanden endnu mere irriterende og krævende jo længere de er sammen.

Den samme tendens blev ikke fundet for relationer med børn eller venner.

Undersøgelsens resultater kan være en konsekvens af akkumuleret kontakt med en ægtefælle, således at nitpicking eller hyppige krav, at når udløste blot en mild gnider udvikler sig til en større smerte. Men akkumulerede irritation har sit sølv foring.

"Som vi alder og bliver tættere og mere komfortabel med hinanden, kan det være, at vi er mere i stand til at udtrykke os til hinanden," sagde ledende undersøgelse forfatter Kira Birditt, et forsknings-stipendiat ved University of Michigan's Institut for Social Research . "Med andre ord, er det muligt, at negativitet er en normal del af et tæt forhold, der omfatter en stor del af den daglige kontakt."

I stedet for avl ulykkelig par og dårligt helbred, kunne den vækst i negativitet være en normal del af relationer.

"Fordi vi har fundet dette mønster var samlet blandt deltagerne, det ser ud til at være normativ. Det er ikke noget usædvanligt, der sker," Birditt sagt.

Forholdet rapport

Birditt og UM kolleger Lisa Jackey og Toni Antonucci kiggede på, hvordan et negativt syn på ægtefæller og venner og børn ændret sig over tid og mellem forskellige aldersgrupper, herunder unge voksne (i alderen 20 til 39), midaldrende voksne (40 til 59) og ældre voksne (60 og derover).

Forskerne analyserede svarene er indsamlet i 1992 og 2005 som en del af sociale relationer og sundhed i løbet af livet undersøgelsen, et regionalt repræsentativt udsnit af befolkningen fra den større Detroit hovedstadsområdet.

Mere end 800 personer er angivet niveauet for negativitet i forhold til deres ægtefæller eller partnere, børn og bedste venner. Deltagerne også konstateres, om ikke deres svar henvist til samme ægtefælle, barn og ven under 2005 interviews.

Hver deltager bedømt hvor stærkt de var enige eller uenige med to udsagn:

* "Min (ægtefælle / samlever, barn, ven) får mig på nerverne."
* "Min (ægtefælle / samlever, barn, ven) gør alt for mange krav til mig."

Trættende partnere

I alle aldersgrupper, rapporterede enkeltpersoner har set deres ægtefælle som den mest negative i forhold til børn og venner. Den negative opfattelse af ægtefæller tendens til stigning over tid.

"Vi var overraskede fordi det i gerontologi forskning, det tyder på, at efterhånden som folk alder de bliver bedre til at regulere deres følelser og erfaringer mindre negative relationer," Birditt fortalte LiveScience. "Men vi fandt, at det afhænger af, hvilken relation du kigger på."

Som relationer med ægtefæller blev mere negativ, relationer med børn og venner syntes at blive mindre krævende og irriterende over tid. Negativitet mod venner falder med tiden dels fordi vi hele tiden kan vælge og ukrudt vores venner, en nødlanding på vand dem Pals, som er irriterende, ifølge forskerne.

"Forholdet til børn kan blive mindre negativ på grund af rolle ændrer sig som børn bevæger sig gennem ungdomsårene og unge voksenliv, vokse og modnes, som regel blive mere stabilt og uafhængige," Birditt forklaret. Børn at flytte ud syntes ikke at påvirke ægtefællevold negativitet, men da forskerne fandt samme tendens for ægtefæller uanset aldersgruppe.

Deltagerne i 20'erne og 30'erne, at de havde de mest negative relationer generelt. Ældre voksne havde de mindst negative relationer med ægtefæller, børn og venner. Tidligere forskning ved Birditt og andre har vist, at ældre voksne er mere tilbøjelige til at rapportere færre konflikter i deres forhold sammenlignet med yngre voksne.

"Ældre voksne er mere tilbøjelige end yngre mennesker til at indberette, at de forsøger at håndtere konflikter ved at undgå konfrontationer, snarere end ved at diskutere problemer," Birditt sagt.

Generelt udsætte længere partnere sammen, jo mere de har at gøre med den andens idiosynkrasier, for eksempel. "Når youâ € ™ re leve sammen, til ITA € ™ sa meget sværere at undgå hinanden," Birditt sagt.

Forskningen blev præsenteret i november på et årligt møde i gerontologi Society of America, og det har også været forelagt et tidsskrift til offentliggørelse.